chocolade ganache

Chocolade ganache…wat? chocolade met slagroom!

Voor de devils foodcake die morgen op het blog verschijnt  is chocolade ganache een absolute must! Omdat sommige dingen ingewikkelder zijn dan ze lijken ben ik gaan nadenken hoe ik kan laten zien dat bakken heel eenvoudig kan zijn. Zelf volg ik op you tube diverse thuisbakkers die regelmatig nieuwe filmpjes posten met weer en lekker recept, ziet er meestal simpel uit maar dat is het niet altijd.

Vaak denk ik bij het maken van een recept “kind kan de was doen” dus waarom niet echt mijn kind de was laten doen?! Ik heb Max gevraagd of hij het leuk zou vinden om de ganache te maken en we daar een video van te maken! Gelukkig ziet hij dat zitten en wil wel vaker meewerken aan een Toet&Zo productie!

Chocolade ganache is chocolade met slagroom waardoor er een smeerbare chocoladeroom ontstaat die heerlijk is op bijvoorbeeld taart! En dit heb je nodig.

  • 375 gram pure chocolade (fijngehakt)
  • 325 gram slagroom

Stap 1 Verwarm de slagroom tegen het kookpunt (het is natuurlijk mogelijk om smaak toe te voegen aan de slagroom! Vanille, sinaasappelzest, steranijs, verwarm in dat geval de slagroom langzaam zodat de smaken goed in de room trekken).

Stap 2 Giet de warme slagroom over de chocolade en laat een minuut staan.

Stap 3 Roer de slagroom goed door de chocolade totdat een een gladde chocolademassa ontstaat.

Stap 4 Laat 2 tot 3 uur buiten de koelkast opstijven.

Stap 5 roer goed door en smeer over de taart of boterham :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Chocolade ganache…wat? chocolade met slagroom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>