groenten chips

Bio organische groentechips, een review

Niets zo lekker als in het weekend ‘s avonds gezellig borrelen met mijn lief. Kinderen op bed, tijd voor ontspanning,heerlijk. Bij ons gaat die gezelligheid ook (bijna) altijd samen met een lekker hapje. Soms haal ik wat lekkers bij le souk, turks brood, smeerseltjes. Maar mijn is ook gek op chips en neemt soms voor zichzelf zo’n zak met heerlijk, zoute, vette chips mee. Zo lekker…maar ik eet het liever niet meer. Maar als die zak eenmaal open gaat kan ik de verleiding vaak niet weerstaan!

Dus toen ik bij Ekoplaza de groentechips van Trafo zag liggen, wilde ik ze heel graag testen. De chips worden geproduceerd door FZ Organic Food en bevatten geen aardappelen. Alleen pastinaak, rode biet en wortel en worden gebakken in zonnebloemolie! 75 gram chips kosten € 2,49

groeten chips

Mooi is natuurlijk dat de groenten in deze zak biologisch zijn en in biologische zonnebloemolie is gebakken. De houdbaarheid van de zak is beperkt om de crunch te kunnen garanderen, ze zijn dus zo vers mogelijk!

groenten chips

Het eerste dat opvalt is dat de chips lekker dun en daardoor heel knapperig zijn. De stukken zijn ook lekker groot. De wortel is heerlijk zoet en wortelig. De rode biet is ook zoet en heeft daarnaast nog dat aardse wat een biet zo lekker maakt. de pastinaak is wat milder van smaak en ook de smaak van de pastinaak is niet verloren gegaan.

In het begin is het even wennen dat de chips niet zout zijn, dat duurt niet lang. Het voordeel daarvan is dat een handje chips voldoende is om in de snackbehoefte te voorzien.

Conclusie: een lekker alternatief voor aardappelchips!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>