patisserie app 1

The video cookbook, de handigste bak app voor bakfanaten

Mijn I-phone en ik zijn onafscheidelijk. Helemaal nu ik aan het bloggen ben. Ik haal er inspiratie, kennis, ontspanning en nog veel meer. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, zonder mijn I-phone voel ik mij heel erg naakt.

Ik vind dat er maar weinig goede apps zijn speciaal voor patisserie en geloof me in struin wat af in de appstore! Een hele tijd geleden heb ik the video cookbook – patisserie and desserts gedownload en ook wij zijn ondertussen onafscheidelijk. Deze app van de Futura Group is super handig met veel basisrecepten en technieken om taarten, koekjes, toetjes, crèmes, mousses te maken en nog veel meer.

Patisserie app 2

Van ieder recept is een video beschikbaar, een ingrediëntenlijst en een stap voor stap uitleg. Vanuit ieder recept zet je met één druk op de knop de ingrediënten op een boodschappenlijstje. Ook is bij elk recept aangegeven of het een makkelijk of moeilijk recept is. Ik moet wel zeggen dat ik de recepten vaak uitdagend vindt. De app is in het Engels en de uitleg kort, bondig en duidelijk.

De app is onderverdeeld in 8 categorieën. Sommige spreken voor zich, van andere weet ik niet helemaal wat de rode draad door de categorie is. Daardoor is het soms wel even zoeken naar het juiste recept. Maar omdat ieder recept is voorzien van een foto, is die uitdaging niet al te groot.

De categorieën zien er allemaal hetzelfde uit.

1. Tasting plate.

app tasting plate2.  Fundamentals

app fundamentals3. Tasty treats.

tasty treats

4. Basic Cakes

basic cakes

5. Fancy Cakes

fancy cakes

6. Biscuits & Bites

biscuits and bites

7. Savouries

savouries

8. Breads

breads

Als laatste is er een Glossary opgenomen, een leuke woordenlijst met uitleg of betekenis.

De app is gratis te downloaden waarbij een aantal categorieën gratis worden aangeboden. Voor de hele app betaal je € 5,49

Heel veel recepten voor heel veel bakplezier! En ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie favoriete bak of food app!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>