Groen

My foodlife in pics, plog Februari 2014

Februari was weer een enerverende maand en de hoogste tijd voor een plog! Foodwise weer behoorlijk wat dingen gedaan, ondertussen is mijn oudste zoon een paar weken uit het veld geslagen door longontsteking en een amandeloperatie. Ik merk nu ik thuis werk dat het toch wel vanzelfsprekend is dat ik dan ook de ziekenopvang doe en dat zijn er in de winter nogal wat! Long, oor, keel ontstekingen zijn bij ons echt orde van de dag in de winter. Na een goed gesprek met mijn lief daar ook weer goede afspraken over kunnen maken, ben zo blij hoe hij ook achter mijn nieuwe carrière staat! Het heeft mij wel inzicht gegeven in hoeveel tijd ik nodig heb voor het serieus opzetten van mijn bedrijf, en thuis zijn met zieke kinderen helpt daar niet echt bij ;)

Maar ze zijn weer naar school en de opvang en ik kan weer lekker aan het werk! De tijd gaat zo ontzettend snel voorbij dat ik er gisteren achterkwam dat het toch al weer Maart is èn hoog tijd voor een plog, mijn leven in pics! Want Februari was ook weer een heel leuke maand met een paar hoogtepunten.

cropped-Les-4-a1.jpgIn Januari ben ik begonnen met de chocolaterie opleiding bij het Bakery Institute in Zaandam en in Februari heb ik dat afgerond. Vier heerlijke weken met lekkere chocolade en inspirerende vrouwen! Dat vind ik ook een meerwaarde van de opleiding, ik raak geïnspireerd door deze prachtige, ondernemende en gepassioneerde vrouwen. En zij zijn daarmee ook een mooie aanvulling op mijn netwerk! De laatste les hebben we ook de “echte” bonbons gemaakt, spannend of ze goed uit de vorm komen, het resultaat was verbluffend. Dit zijn witte chocolade bonbons met een frambozenvulling.

Na alle zoetigheid van de patisserie en chocolade opleiding merk ik dat ik wel even klaar was met alle suiker, chocolade, room en boter. En heb een paar heerlijk gezonde recepten gemaakt die mij een verrassend inzicht hebben gegeven. De post die ik plaats die gaan over gezonde voeding worden veel gelezen en goed gewaardeerd! Ook dat geeft weer richting aan mijn productontwikkeling!

Een heerlijk gezond resultaat, noten en zaden crackers en bananenbrood en hazelnoot amandel pasta, gezoet met dadels!

Cracker 4

Banana bread

 

 

 

cropped-valentijn-hart1.jpg

 

Met valentijn heb ik prachtige chocolade harten gemaakt en samen met de wijnen van mijn buurman Melle Smit van Smit wijn en wijngeschenken  een Valentijns actie samengesteld. De harten die ik heb gemaakt waren pure chocolade met sinaasappel en melkchocolade met hazelnoten en nougatine. De chocolade wordt in een doos gespoten en hard daarna uit. Dat spuiten in een doosje is nog best lastig, uiteindelijk is het gelukt om de harten op tijd af te leveren. Al met al een heel leerzame en leuke ervaring, waarin ik vooral heb geleerd dat ik het de volgende keer anders ga doen!

raw chocolate 2Deze maand ben ik mij ook meer aan het verdiepen in rauwe chocolade. De chocolade die wordt verhit tot ongeveer 42 graden zodat al het goede van chocolade ook in de chocolade blijft. Een aantal smaken van lovechock geprobeerd en moet zeggen dat het best lekker is als je eenmaal bent gewend.

 

 

 

Amarican cookie 2Aan het eind van de maand begon ik ook wel weer zin te krijgen in zoet en ben met een vriendin op zoek gegaan naar het recept voor witte chocolade macademia koekjes. Zij koopt deze koeken bij Subway en is helemaal verslaafd. Hoe leuk zou het zijn als ze deze koekjes zelf kan maken! We zijn een avond aan het bakken geslagen en het eindresultaat was nog niet helemaal naar tevredenheid en heb besloten er nog geen blog over te schrijven. Ze smaakten wel prima trouwens. Het recept moet alleen nog wat verder worden geperfectioneerd voor ik het met jullie deel. Dan toch ook maar de ouderwetse chocolate chip cookies gemaakt, die ik ondertussen wel met jullie heb gedeeld! Yummy!

Deze maand trouwens nog niets gehoord van Heel Holland Bakt, de inschrijving eindigde eind Januari. Daar zal ik binnenkort ook maar eens achteraan gaan!

Ben benieuwd naar jullie maand! En natuurlijk zijn verzoekjes altijd welkom! Ik test ze graag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>