Nougat

Het begint weer te kriebelen!

Het begint weer te kriebelen, herkenbaar? Zo’n eerste lentedag en ik heb direct weer meer energie. Volgens mij heb ik toch last van een winterdip, als ik het voorjaar ruik wil ik weer van alles, schoonmaken (ja echt), bakken, ondernemen!

Ook begin ik weer zin te krijgen in het proberen van nieuwe dingen! In mijn hoofd gaat het als volgt… Er is iets waardoor ik een bijzondere interesse krijg in een product. Daar ga ik vervolgens over lezen, filmpjes kijken, recepten zoeken. Tot het op een soort van obsessie begint te lijken. Op het moment dat de obsessie een gedeelte van mijn dag beheerst ga ik plannen, wanneer kan ik het maken, wat heb ik nodig.

In oktober en november ben ik compleet  geobsedeerd geweest door macarons en heb zelf een workshop gevolgd om te begrijpen wat ik verkeerd deed. Op dit moment begint zich een nougat obsessie te vormen, het zaadje is gepland door de nougat in mijn kerstpakket afgelopen december, deze was van Nougat&Zo (leuke naam). Deze nougat is heerlijk zacht. Ik ben steeds meer filmpjes aan het kijken hoe de nougat te maken en ga binnenkort starten met de eerste poging. Ondertussen ben ik aan het zoeken naar een geschikt recept voor zachte nougat, er zijn veel recepten van hard tot zacht. Op de site van Nougat&Zo staan de verhoudingen weergegeven, het experimenteren kan beginnen.

Nougat 2

Als iemand nog een goed recept kent, laat maar horen, ik ben er blij mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>