Witte chocolade truffels

Truffels, truffels en nog eens truffels bij de chocolade cursus!

Afgelopen zaterdag was de eerste dag van de basis cursus chocolaterie bij the bakery intstitute te Zaandam. De opleiding patisserie is mij zo goed bevallen dat ik ook deze cursus bij het instituut wil volgen. De cursus wordt gegeven door Sofieke Sparla, ook een fanatiek blogger en chocolade liefhebster pur sang!

Deze week hebben we 5 verschillende chocolade truffels gemaakt mèt en zonder drank! Binnenkort ga ik ze zelf thuis maken en kan ik met foto’s van van de technieken laten zien. Het leuke van truffels maken is dat je geen bonbon vormpjes nodig hebt en je er geen extra spullen voor hoeft aan te schaffen. Je kiest de vorm waarin je ze spuit, waarna ze worden ondergedompeld in een chocolade bad! Heerlijk!

Deze keer een technische video waarin Sofieke chocolade tableert. Ik heb het de dag erop toegepast op witte chocolade, mèt succes! Om goed te kunnen tableren is het handig om een marmeren plaat te hebben waardoor de chocolade snel terug kan koelen. Op marktplaats heb ik al verschillende platen en tegels gevonden voor een prima prijs. Binnenkort zeker in mijn keuken te vinden!

Tableren

 

 

2 thoughts on “Truffels, truffels en nog eens truffels bij de chocolade cursus!

    • Hoi Sofieke! Juist voor mijn blog is het perfect. Voor de beginnende bakker en mensen met een interesse in technische handelingen. Tot zaterdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>