groenten chips

Bio organische groentechips, een review

Niets zo lekker als in het weekend ‘s avonds gezellig borrelen met mijn lief. Kinderen op bed, tijd voor ontspanning,heerlijk. Bij ons gaat die gezelligheid ook (bijna) altijd samen met een lekker hapje. Soms haal ik wat lekkers bij le souk, turks brood, smeerseltjes. Maar mijn is ook gek op chips en neemt soms voor zichzelf zo’n zak met heerlijk, zoute, vette chips mee. Zo lekker…maar ik eet het liever niet meer. Maar als die zak eenmaal open gaat kan ik de verleiding vaak niet weerstaan!

Dus toen ik bij Ekoplaza de groentechips van Trafo zag liggen, wilde ik ze heel graag testen. De chips worden geproduceerd door FZ Organic Food en bevatten geen aardappelen. Alleen pastinaak, rode biet en wortel en worden gebakken in zonnebloemolie! 75 gram chips kosten € 2,49

groeten chips

Mooi is natuurlijk dat de groenten in deze zak biologisch zijn en in biologische zonnebloemolie is gebakken. De houdbaarheid van de zak is beperkt om de crunch te kunnen garanderen, ze zijn dus zo vers mogelijk!

groenten chips

Het eerste dat opvalt is dat de chips lekker dun en daardoor heel knapperig zijn. De stukken zijn ook lekker groot. De wortel is heerlijk zoet en wortelig. De rode biet is ook zoet en heeft daarnaast nog dat aardse wat een biet zo lekker maakt. de pastinaak is wat milder van smaak en ook de smaak van de pastinaak is niet verloren gegaan.

In het begin is het even wennen dat de chips niet zout zijn, dat duurt niet lang. Het voordeel daarvan is dat een handje chips voldoende is om in de snackbehoefte te voorzien.

Conclusie: een lekker alternatief voor aardappelchips!

 

 

choco kokosreep

Chocolade kokosreep, helemaal zelf gemaakt in 10 minuten!

Wanneer ik een recept maak waarbij iets lekkers door de chocolade wordt gehaald of wordt overgoten met chocolade, yum. Dan blijft er vaak een klein restje chocolade over. Die restjes zijn heel goed weer te gebruiken om bijvoorbeeld een chocolade kokosreep van te maken. Helemaal wanneer de chocolade is getempereerd. Een tijdje geleden heb ik het recept voor bananen kokos truffels  gedeeld, waarbij er wat chocolade overbleef. Een heel goed excuus om een chocolade kokosreep te maken!

Hier heb je voor nodig.

  • Een restje pure of melk chocolade
  • wat geraspte kokos (20 tot 30 gram is voldoende)
  • stukje bakpapier

Stap 1. strooi de kokos op het velletje bakpapier in de vorm die je wilt maken

Stap 2. Bereid de chocolade op de volgende manier.

  • Wanneer de chocolade is gedroogd verwarm de chocolade, au bain marie, tot 42 graden en koel het al roerend terug naar 32 graden voor pure chocolade en 31 graden voor melk chocolade.
  • Wanneer de chocolade nog wat vloeibaar is, verwarm het mengsel, au bain marie, tot de chocolade een temperatuur heeft van 32 graden pure chocolade en 31 graden melk chocolade.

Stap 3. Giet de chocolade over de kokos en leg de chocolade in de koelkast.

Stap 4. In tien minuten knapperig en heerlijk! Deze reep hoeft niet in de koelkast bewaard te worden, omdat de chocolade is getempereerd.

choco kokosreep

.