noot 2

Een handje noten, het ideale tussendoortje!

Vandaag ben ik begonnen met het maken van wortelchips uit de oven. Soms lopen dingen toch niet zoals ik dat graag zou willen. Ik ben ondertussen drie uur en een kilo wortels verder en ik heb nog steeds geen goede wortelchips uit de oven…  Nu gebeurt het natuurlijk vaker dat een recept niet slaagt of gewoon compleet mislukt, dat heb je nu eenmaal met bakken. Maar dat die wortels nu niet lukken vind ik best frustrerend!

Daarnaast ben ik niet zo’n planner en heb geen handje blog artikelen om een mislukt experiment ongemerkt voorbij te laten gaan!  En begin ik mij langzamerhand toch wat zorgen te maken over de content van mijn blog! Niet bloggen is dan ook weer geen optie.

Gelukkig heb ik natuurlijk altijd wat in huis, voor de verkoop of als basis ingrediënt. En natuurlijk heb ik altijd noten in huis. Ik prijs mij gelukkig dat ik geen last of allergie heb en met een gerust hart alle noten en zaden kan eten, ook als gezond tussendoortje. De enig noot waar ik soms last van heb is de walnoot, wanneer ik ze rauw eet krijg ik een soort jeuk in mijn mond en een heel droog mondgevoel. Wanneer ik de walnoten voor gebruik rooster zijn ze knapperiger, lekkerder èn heb ik nergens last van. Misschien een tip voor mensen die een klein beetje gevoelig zijn voor noten.

nootDus nu blog ik over een heerlijk warm, gebrand en zout tussendoortje. Meestal brand ik de noten in de oven en zet ik het alarm op de oven en hoef er verder niet naar om te kijken. Vandaag heb ik de noten in de koekenpan gebakken dat heeft een paar voordelen. Door ze in de pan te bakken duurt het minder lang voor ze klaar zijn, het is fijn dat ik lekker snel klaar ben maar het heeft ook als voordeel dat de noot van binnen niet te heet wordt. Het risico van een te hete noot is dat de noot van binnen te donker en bitter wordt èn een bittere noot is toch minder lekker. Ik bak de noten in een klein beetje olie zodat ze gelijkmatig bruinen.

Een flinke snuf zeezout erover wanneer ze nog warm zijn. Ik laat ze dan wat afkoelen, op die manier worden de noten wat harder en lekker knapperig.

Zo gezegd een heerlijk tussendoortje uit nood geboren!