smoothie

Spinazie smoothie, is dat echt lekker?

Lange tijd heb ik getwijfeld of ik een smoothie zou gaan maken en proeven met spinazie! Het idee van spinazie met fruit fijngemalen tot een sapje…ik weet het niet. Lange tijd heb ik het vooruit geschoven, de zakken spinazie in de supermarkt zijn veel te groot, ik ben niet zo gek op wilde spinazie, dat geeft zo’n stroef mondgevoel. Ik heb geen juicer… excuses, excuses!         Tot ik vorige week op de markt stond, oog in oog met losse spinazie. Ik kon er niet meer onderuit, dit is geen toeval, ik ga het proberen!

smoothie 2

Ik heb het nog 3 dagen weten uit te stellen. Om de spinazie te laten verwelken, alleen maar omdat ik geen spinazie smoothie wil drinken gaat mij toch wat te ver. In de koelkast liggen nog frambozen en bosbessen, dus hoe erg kan het zijn?!

…Dat valt reuze mee! Ik vind het zelfs lekker, echt waar! Een smoothie als ontbijt is natuurlijk super handig en super gezond. Handig omdat je het fruit en de groenten kunt gebruiken die een dag later niet meer goed zullen zijn. En hoe fijn is het om al een flinke portie van je dagelijkse groente en fruit voor 09:00 uur binnen te hebben. Èn het is snel en simpel!

De ingrediënten die in deze smoothie, zijn daarin terecht gekomen omdat ze toevallig in de koelkast stonden. Varieer zoveel en zo vaak als je wilt, prima manier om de koelkast eens leeg te eten!

Dit lag er op mijn smoothie moment in de koelkast.

  • Een handje bosbessen
  • Een handje frambozen
  • Halve banaan
  • Een scheut bietensap, die nog over was van de marshmallows)
  • Een flinke hand spinazie
  • Bosbessen yoghurt, dat kan ook prima sojayoghurt zijn, dan is de smoothie nog zuivelvrij ook!
  • Scheut koud water

Alles kan in de blender, mengkom, staafmixer, wat je in huis hebt om een gladde smoothie te maken. Als tip, voeg niet te veel bietensap toe, behalve als je van een hele “aardse” smaak houdt. Meng en mix tot het een lobbig en schenkbare smoothie is!

smoothie 3

Cheers!