Pavlova

De mooie, elegante, prachtige Pavlova!

Wie kent haar niet, een heerlijk dessert van opgeklopt eiwitschuim, langzaam gegaard in de oven, in het midden smeuïg en chewy, aan de buitenkant knapperig en krokant. De Pavlova! De koningin van de desserts wat mij betreft.

Ik hou van een hoge Pavlova met daarbovenop rijk slagroom en fruit. Zomerfruit is mijn favoriet, vandaar dat dit dessert voornamelijk in de zomer bij ons op tafel komt. Of met speciale gelegenheden zoals afgelopen week het geval was.

Hèt Pavlova recept is, wat mij betreft, dat van Donna Hay. Deze Australische kookt simpel, makkelijk en vooral heel lekker! Het recept is echt heel erg simpel!

Ingrediënten voor 8 tot 10 personen dessert:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 3 theelepels maïzena
  • 1 theelepel witte azijn
  • 200 ml slagroom
  • vers fruit naar keuze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden elektrisch.

Stap 2: Klop de eiwitten in een kom, voeg geleidelijk daar de suiker aan toe. Sla de eiwitten helemaal stijf.

Pavlova 2

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Roer als laatste de azijn en maïzena door het eiwitmengsel, meng niet langer dan nodig.

Stap 4: Schep het eiwit op een bakvel, maak het eiwit zo hoog als je zelf wil, maak in het midden een kuil(tje)  zodat de slagroom en de vruchten goed blijven liggen.

Pavlova 1

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5: Schuif de Pavlova de oven in en stel de temperatuur bij naar 120 graden, laat een uur garen. Zet de oven nu uit maar laat de Pavlova nog een uur in de oven staan.

Stap 6: Wanneer de Pavlova helemaal is afgekoeld kan hij, vlak voor het opdienen, worden gevuld met stijfgeslagen slagroom en je favoriete vruchten.

Pavlova

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>