Citroen glazuur

Citroenglazuur om je cake te pimpen!

En dan is je heerlijke, helemaal zelfgemaakte cake…toch wat aan de droge kant.  Na twee dagen, mocht er nog wat over zijn is de cake zeker niet meer zo smeuïg als de eerste dag. Droge cake eten is zeker niet nodig en weggooien al helemaal niet! De cake is natuurlijk prima te verwerken in bijvoorbeeld toetjes. Maar zeker zo lekker is het om de cake weer smeuïg te maken met een citroenglazuur.

Citroenglazuur kan ook heel prima sinaasappel zijn of limoenglazuur zijn, net wat je lekker vindt of in huis hebt. De truc om de cake weer smeuïg te maken? heel veel gaatjes in de cake prikken èn te overgieten met iets heel lekkers. In dit geval, citroenglazuur. Ik hou erg van citroen, omdat het met een zoete tegenhanger een heerlijk geurige,  zoet zurige frisheid krijgt.

Om goed in de cake te kunnen doordringen is een dunne glazuur nodig, deze kan makkelijk en snel intrekken en de cake doordringen van een heerlijke geur en smaak.  Normaal gebruik ik voor glazuur, water, poedersuiker en smaakstof. Sinds ik  minder suiker eet, vind ik deze glazuur veel te zoet. Vandaar dat ik een alternatief glazuur hebt bedacht, op basis van crème fraîche.

citroen glazuur 1

Simpeler dan dit gaat het niet worden!

Je hebt nodig:

  • Iets om je cake mee in te prikken (mes, satéprikker, vork, what ever!)
  • Een flinke eetlepel crème fraîche
  • Een eetlepel (of zoveel je lekker vindt) citroen, sinaasappel of limoen zest (rasp de schil van de vrucht, zonder het witte gedeelte)
  • 2 eetlepels citroen-, sinaasappel- of limoensap
  • 1 à 2 eetlepels  poedersuiker, net zoals je lekker vindt

Stap 1 Prik (veel) gaatjes in de bovenkant van de cake.

Stap 2 Verwarm de crème fraîche in een pannetje tot het een gladde structuur heeft, voeg zest, sap en poedersuiker toe en roer tot een glad glazuur. Proef en voeg toe om het aan je smaak aan te passen.

Stap 3 Giet de glazuur langzaam over de cake en laat intrekken. Bedek de cake losjes met plastic folie om te voorkomen dat deze verder uitdroogt.

Stap 4 Eet en geniet!

citroen glazuur 3

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>