aardbeien

Aardbeien met slagroom!

15 jaar geleden heb ik twee zomers in Denemarken gewerkt op een aardbeien boerderij in Denemarken op het eiland Samsó. Het is een redelijk klein eiland met 5 aardbeien boerderijen, waar het in de maanden Juni en Juli volstroomt met aardbeienplukkers. De aardbeien die ik daar heb gegeten zijn voor mij bij uitstek de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Ik weet niet of dat te maken had met een heerlijke tijd in Denemarken, ze waren in ieder geval heel sappig, zoet en groot. Sindsdien vind ik mijzelf toch wel een klein beetje aardbeien expert. En vastbesloten nooit aardbeien buiten het seizoen te eten.

Sinds twee weken zie ik in iedere supermarkt waar ik kom aardbeien in de aanbieding. Ze zijn groot en rood en ruiken prima maar met een hele lichte bijna geel groene bovenkant. Het feit dat het Maart is, de aardbeien uit Spanje komen en de aardbeien toch niet helemaal rijp lijken te zijn, hebben mij er tot vandaag van weerhouden ze te kopen. Toch ben ik voor de bijl gegaan en vandaag twee bakken aardbeien gekocht. En ook maar direct 2 dozen frambozen. De blauwe bessen heb ik al in huis, want die zijn nu wèl in het seizoen.

aardbeien

De reactie van de kinderen was wel geweldig toen zij de aardbeien in het vizier kregen. Ook zij kunnen bijna niet wachten tot de Hollandse aardbeien volop verkrijgbaar zijn. En tóch ga ik weer wachten, ze zijn gewoon niet lekker genoeg, hard en zurig in plaats van zoet en sappig. Voor ons was het vandaag even ruiken aan de zomer en voor de kinderen toch óók genieten van aardbeien met slagroom als toetje. Want de slagroom was wel nodig om de aardbeien te verlekkeren!

aardbeien met slagroom

En nu geduldig wachten tot Juni…en nu genieten van de blauwe bessen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>