appel chips 2

Appelchips uit de oven, makkelijk, suikervrij en heerlijk knapperig.

Mijn kinderen zijn gek op zoete tussendoortjes. Fruit is zoet, makkelijk en gezond maar voldoet niet altijd aan de snackbehoefte. Voor mij een uitdaging om van fruit om te toveren tot een aantrekkelijke snack. Volgens mij is de missie geslaagd met appelchips uit de oven!

Zonnatura verkoopt ook heerlijk knapperige kaneel appel chips, deze zijn gevriesdroogd en daardoor super knapperig. Uit de oven is het ook mogelijk ze knapperig te krijgen.

Het snijden van de appels is zo gebeurd en de oven doet de rest!

Je hebt alleen appels nodig en een oven! Mijn oven is 60 cm breed en daar past 1 grote appel per bakplaat in. Verwarm de oven voor, hete lucht op 60 graden C.

STAP 1, Snij de appels in dunnen plakjes, met een mandoline is het misschien wat lastig door de grootte van de appels. Met een mesje lukt het ook prima. Verdeel op de bakplaten.

appel chips 1

 

Stap 3, laat 3 uur in de oven om te drogen. Na 1,5 uur wissel de platen van plek in de oven.

Stap 4, wanneer de appels knapperig voelen haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Doordat ze koelen worden ze echt knapperig.

appel chips 2

Deze variant is zonder kruiden omdat ik nieuwsgierig ben hoe de appels smaken zonder toevoegingen, en ze zijn heerlijk! Als variatie kun je natuurlijk wat kaneel over de appels strooien, altijd lekker!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>