ijs

Zelf heel simpel, zuivel- en suikervrij ijs maken!

Ik kan zo genieten van mijn kinderen die lekker zitten te eten. Allebei zijn ze gek op ijs. Ze krijgen het niet zo vaak omdat ik het als tussendoortje of toetje minder geschikt vind. Tot ik dit recept ontdekte om zelf zuivel- en suikervrij ijs te maken

.De ontdekking van de eeuw is, wat mij betreft, dit ijs! Het is super gezond en super lekker! Zo kunnen kinderen ieder moment genieten van een heerlijk tussendoortje! De basis voor dit recept zijn bevroren bananen. Ik heb nu standaard stukjes bevroren banaan in de diepvries zodat ik wanneer ik wil, een ijsje kan maken! En de variaties zijn eindeloos. De meeste soorten fruit zijn geschikt om te combineren met de banaan. Maar ook met bv chocolade of cocoa nibs is het ijs erg lekker en voorziet ook meteen in je chocolade craving…

bosbessen

banaan

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor 4 grote bollen ijs. Een keukenmachine of blender is onmisbaar.

  • 2 rijpe bananen ingevroren in stukjes.
  • 2 handen vol bosbessen (gebruik hier je eigen favo smaak!)
  • halve eetlepel bosbessensap (water kan ook prima)

ijs

 

 

Het fruit met het vocht pureren in de keukenmachine tot een smeuïge massa en eten maar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>