photo

Bananen pannenkoeken, suiker-, zuivel- en glutenvrij!

Als mijn oudste zoon mag kiezen wat hij wil eten zijn dat steevast pannenkoeken. En hoe leuk is het om ze bij het ontbijt eens lekker te verwennen. Afgelopen zondag hebben we daarom bananen pannenkoeken gegeten. Het recept is heel eenvoudig en in no time staat er een stapel dampende, luchtige pannenkoeken op tafel.

Het recept:  2 eieren en 1 banaan!

Pureer de banaan met de staafmixer helemaal fijn, klop daar vervolgens de eieren door.

pannenkoek

Ik gebruik altijd plantaardige olie om pannenkoeken te bakken omdat de pan dan heter kan worden zonder dat de olie aanbrandt. En om goede pannenkoeken te kunnen bakken is een hete pan echt een voorwaarde!

Ik heb de pannenkoekjes klein gelaten, zo zijn ze makkelijk om te draaien want ze missen wel wat stevigheid omdat er geen meel door het beslag zit. Verder werkt het net als anders…wacht tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant droog is, draai ze om en bak nog een halve minuut aan de andere kant. Een stapeltje pannenkoeken, zoals ze dat in Amerika doen, vind ik een leuke manier van presenteren. Helemaal suikervrij houden kan natuurlijk, de jongens hebben er biologische ahorn siroop overheen gedaan, en…smullen maar!photo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>