dessert assorti

Foto blog januari 2014

Daar is ie dan mijn eerste foto maandoverzicht! Er is veel gebeurd deze maand. Als eerste mijn voornemen om mijn loopbaan om te gooien en uit te zoeken wat ik met patisserie en chocolaterie wil. Want dat ik hiermee verder wil, is voor mij geen vraag meer! De maand begint met mijn basisopleiding patisserie van Hans Heiloo aan het bakery institute in Zaandam. En meteen het hoogtepunt van deze maand!

Chocolade mokka taart

Meteen daarna kwam de uitnodiging om auditie te doen voor Bake my day. Dat was een ervaring met wat meer gemengde emoties… Vol vertrouwen stap ik de auto in naar Amsterdam, zodra ik de casting ruimte inloop voel ik opeens de zenuwen! Ik weet niet of het mijn zenuwen waren waardoor ik niet door ben naar de opnames, maar weet wel dat zo’n programma in de laatste plaats om bakken gaat…

Daarna vooral druk begonnen met bloggen en experimenteren. Sinds kort maak ik mijn eigen granola en neem ik ook wat mee wanneer ik op bezoek ga bij vrienden en familie. De granola valt zo in de smaak dat ik ondertussen bestellingen krijg en mensen het graag willen proberen! Dat is zo leuk. Ik gebruik voor mijn granola alleen plantaardige ingrediënten met ahornsiroop en een beetje palmsuiker om te zoeten.

foto

 

Mijn lieve Floris werd deze maand 2 jaar, wat natuurlijk ook een mooie gelegenheid om weer een taart te maken, het werd een frambozen mousse taart met witte chocolade. Ik heb er een laag eiwitschuim tussen gedaan, dat pakte minder goed uit, smaak was ok maar het schuim was redelijk zacht geworden.

Verder besloten om bewuster te bakken, meer met groenten en ongeraffineerde suiker en bloem. Dat heeft deze maand geleid tot wortel en courgette-chocolade cupcakes, beide heerlijk luchtig en mals. En niet onbelangrijk, de kinderen vonden ze heerlijk!

worteltaart 1choco cupcakes met courgette 1

 

Voor Toet&Zo zijn we al een tijdje bezig met het ontwerpen van een logo. Bianca Pijl heeft het logo ontworpen en deze maand is het zover! Het is klaar! Ik ben er heel blij mee.

Roze

 

Ook ben ik deze maand gestart met een basis cursus chocolaterie bij The bakery institute met Sofieke Sparla. Een chocolade wereld gaat voor me open en het heeft me geïnspireerd om zelf ook chocolade workshops te gaan geven. Daarover binnenkort meer! Het resultaat is tot nu toe heerlijk!

Bon Bon

 

miss bonbon

 

Op naar februari!

 

4 thoughts on “Foto blog januari 2014

  1. Leuk zo’n blog! En die granola wil ik ook wel een keer proberen. Of eigenlijk alles wat je maakt wel. Het ziet er allemaal zo lekker uit! ;) succes! Ben nu al benieuwd naar je volgende fotoblog.

    • Dank je Jasmijn!
      Ben aan het onderzoeken hoe ik de granola distributie kan gaan regelen. Er komt binnenkort wat naar je toe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>