LESOUK400

Le Souk, de winkel voor Oosterse producten en specialiteiten in Groningen!

Wanneer ik op zoek ben naar ingrediënten voor mijn home made granola kom ik iedere keer weer uit bij Le Souk in Groningen. Le Souk is, al 30 jaar, dè specialist als het gaat om de Noord-Afrikaanse producten en specialiteiten in Groningen. Daarnaast zijn ze te vinden in de leukste winkelstraat van Groningen, de Folkingestraat!

Le-Souk-2

 

Er is een keur aan heerlijke producten en specialiteiten, van hartig tot zoet. Knapperige Turkse broden, geurige kruiden, honing zoete baklava, een keur aan noten, zaden, granen, peulvruchten en gedroogd fruit.

Omdat mijn week in het teken staat van gezonde voeding heb ik alvast wat ingrediënten ingeslagen voor mijn volgende granola. Hiervoor heb ik een paar oude vertrouwde ingrediënten gekocht en een aantal nieuwe. Een bes die ik nog niet kende is de Inca bes, een zoetzure, eiwitrijke bes vol met anti-oxidanten. Na was zoekwerk online blijkt het de Kaapse bes, die ken ik wel. Als verse bes en gedroogd niet te versmaden. Verder neem ik gedroogde aardbeien, gewelde abrikozen en gedroogde cranberry’s (daar ben ik echt verslaafd aan, ook heerlijk ‘s avonds als gezonde snack).

Le souk 1

 

Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en sta regelmatig met een product in mijn handen dat ik niet ken. Gelukkig zijn de mannen van Le Souk altijd bereid met je mee te denken en tips te geven, hoe de ingrediënten te verwerken in een heerlijk Oosters gerecht.

Le souk 2

 

Volgende keer wanneer je in Groningen bent is het zeker de moeite waard om rond te neuzen op onze oosterse markt.

Le Souk, Folkingestraat 21, Groningen

 

Le souk 3

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>